Stijlvoorthuisgeinteresseerdekijker Stijlvoorthuiskinderkamermuurschilderingdetail Verkoopstyling Stijlvoorthuis Almelo Stijlvoorthuis Meubelverhuur En Interieuradvies Afbeelding Meubelverhuurmasterbedroom Stijlvoorthuistekoopimage1 Meubelverhuur Voorsterallee Zutphen Website Sfeerbeeld Stijlvoorthuismeubelverhuureetkamerwebs Verkoopstyling Zitkamer Home Is Where Happy Memories Grow Weg Naar Laren 95 Voor Website Meubelverhuur Stijlvoorthuis Afbeelding Sl Verkoopstylingweb Modelwoning Slaapkamer 7.slideshomepng Rembrandtkade 187 Deventer Voor Website Verkoopstyling Meubelverhuur Stijlvoorthuis Overijssel 3d Visualisatie Voor En Na Nijverdal

Zoeken

Doe het zelf verkoopstyling tips

Het lastige van een eigen woning verkoopklaar stylen, is dat sommige dingen gewoon niet meer opvallen. In de loop van de tijd zijn de nodige spullen verzameld en u bent eraan gewend dat dingen zijn zoals ze zijn. Maar de kritische potentiële koper niet. Deze kijkt ook naar 'TV makelaar' en 'Huizenjacht' en wil graag een woning zien waar hij een 'dit is het!' gevoel van krijgt. In praktijk valt dit vaak tegen. En besef u goed, dat alles als argument wordt gebruikt om u een lager bod te doen. Print onderstaande lijst dus uit en stroop de mouwen flink op. Vink uitgevoerde punten aan, of kras ze door (dat voelt zo lekker). Veel succeschtPrint onderstaande lijst uit en vink ze aan of streep ze door (dat voelt zo lekker). en mocht u geen raad meer weten: u bent maar 1 telefoontje verwijderd van een professionele en betaalbare verkoopstyling van STIJLvoorTHUIS!

Scrol naar beneden voor 'tips voor een bezichtiging'.

 

Algemene verkoopklaar tips:

 1. Ruim flink op, ruimte is licht en licht is ruimte. Potentiële kopers willen geen huis kopen waarbij het lijkt of het voor u al te klein is geworden! Stel uzelf de vraag 'Waar bewaar ik het voor, heb ik het écht nog wel nodig?' Misschien bewaart u spullen voor de kinderen/anderen......zitten ze daar echt wel op te wachten? O OO verbodige stoelen, tafeltjes en kastjes kunnen naar de Kringloop, rommelmarkt van de kerk (komen het vaak gratis ophalen), marktplaats of een op kamers gaand familielid. Mogelijkheden genoeg om er snel vanaf te komen en weggeven geeft zeker een goed gevoel!
 2. Zorg voor een lichte, neutrale inrichting. Geen opvallende kleuren maar lichte tinten. Bedenk dat steeds meer mensen een 'instap klaar' huis willen. Een paar flinke potten verf maken een wereld van verschil!
 3. Houd het 'onpersoonlijk'; geen foto's, knutsels en specifieke verzamelingen, het maakt dat het UW huis is, kijkers worden daardoor afgeleid.
 4. Zorg voor zo min mogelijk achterstallig onderhoud. Loszittend behang, missende of loszittende plinten, gaten in de muur etc. Ik zie ook vaak gebarsten ramen die nog niet zijn vervangen, informeer eens bij uw verzekering (misschien bent u verzekerd voor het herstel).
 5. Houd de vloer zoveel mogelijk leeg oftewel, zet geen spullen op de grond, onder de tafel, in de hoek naast de bank onder de kapstok  (en denk ook aan snoeren die over de grond liggen, bind ze op).
 6. Pas waar nodig een spiegel toe om een ruimte optisch groter te doen laten lijken.

De entree (voorkant van uw woning)

 1. Ga aan de voorkant van uw woning staan, kijk kritisch...wat valt op? (de makelaar vragen naar zijn bevindingen kan ook).
 2. Is het mogelijk zonder bukken en ontwijkende bewegingen de voordeur te bereiken (takken/struiken die een ontmoeting met de snoeischaar nodig hebben, onkruid wieden, gras maaien?).
 3. Hoe ziet de voorkant van de woning eruit? Schoon verfwerk en ramen? Alles goed bevestigd, geen los bungelende schroeven, buitenlamp werkt, geen losliggende stoeptegels?
 4. Bloeiende planten bij de voordeur en in de achtertuin doen wonderen, voor elk seizoen hebben tuincentra wel iets bloeiends.
 5. Gaat het slot soepel open en gaat de deur zonder te piepen helemaal open. Kijk alle deuren en ramen die geopend gaan worden even na, ook de balkon deur die u misschien zelden gebruikt.

De hal

 1. Vaak is de hal een uitrustplek voor schoenen, sporttassen, dozen etc. Zorg dat de hal vloer leeg is, dit geeft ruimte en komt zo lekker binnen.

Het toilet

 1. Dit kom ik vaak tegen: een heel arsenaal aan schoonmaakproducten op de wc-vloer, zet ze weer even in je schoonmaakkastje (na het uitvoeren van punt 10 van 'de algemene bezichtiging tips' :). Zet ook de toiletborstel en voorraad toiletrollen weg, zo is de vloer mooi leeg.
 2. Vloermatje weghalen en wc deksel dicht (een witte wc deksel is in 9 van de 10 gevallen de beste keuze).
 3. Het is een kleine ruimte dus hang niet te veel aan de muur (fotootjes, entreebewijzen en kinderknutselwerkjes weghalen) Een simpele spiegel boven het wastafeltje is altijd goed.
 4. Zorg voor een frisse geur, een schoon handdoekje en een plantje of bloem in vaas voor wat sfeer.

De woonkamer

 1. Ga de woonkamer binnen en kijk naar wat het eerst opvalt. Vaak staat er een bank of stoel midden in de kamer en kijkt men tegen de achterkant ervan. Zet meubels zo neer dat zoveel mogelijk vloeroppervlak zichtbaar is op het moment dat de kamer betreden wordt. Indien nodig, verwijder een meubelstuk (of een paar).
 2. Veel kasten en planken staat behoorlijk vol, zorg voor lucht en pak alvast wat spullen die je toch niet gebruikt in. Als je alle persoonlijke dingen hebt ingepakt ontstaat dat meestal vanzelf al.
 3. Staat er een box in de kamer of veel kinderspeelgoed, dit neemt  doorgaans veel ruimte in, haal deze bij het foto's maken even weg (ook bij een bezichtiging, misschien kan deze dan wel even bij de buren geparkeerd worden (met kind en al smiley.......... dit is geen grapje: kinderen en huisdieren leiden de kijkers te veel af).
 4. Houd 'de loop' naar ramen vrij, potentiële kopers lopen altijd naar het raam om even naar buiten te kijken, zorg dus dat dat geen gymnastiek oefening hoeft te worden.
 5. Zorg voor een paar planten in de vensterbank. Denk groot, liever geen 5 kleine potjes op een rijtje maar 2 grotere licht gekleurde potten met frisse groene planten in 1 soort, dit geeft rust en brengt 'leven'.

De eetkamer

 1. Voor deze ruimte gelden dezelfde punten als voor de woonkamer.
 2. Te veel stoelen maakt het alleen maar vol. Voor een doorsnee gezinswoning zijn vier stoelen voldoende. Twee aan beide kanten van de lange zijde van de tafel oogt ruim (tenzij de eetkamer tafel 3 meter lang is, dan kun je rustig 6 stoelen plaatsen, mits de ruimte ook groot is natuurlijk, zo niet kijk of een kleinere eetkamertafel een optie is).
 3. Een schaal met fruit op de tafel staat voor 'vruchtbaarheid' volgens de Chinese energieleer 'Feng Shui') snel op de schaal leggen die frisgroene Granny smith's! Of in de keuken op het aanrecht.
 4. De bekende (verse!) bos bloemen is altijd goed, of een mooie 'nepper' mag ook.

De keuken

 1. Neem een plaatje van een showroomkeuken in het hoofd en zorg dat de keuken hier zoveel mogelijk op lijkt qua opgeruimdheid.
 2. Zet de prullenbak weg als deze in de loop staat.
 3. Hordeuren/lamellen verwijderen, deze blokkeren het licht.
 4. Glazen keukendeurtjes? Zorg dat wat erachter staat geen aandacht trekt, zet de neutraal gekleurde spullen vooraan.
 5. Afzuigkap verlichting is vaak defect, zorg dat deze werkt.
 6. Denk nog even aan de tip de keukenkasten en eventuele inbouwkasten niet 'vol te proppen' maar liefst her en der een beetje ruimte over laten....mensen willen ruimte kopen!).
 7. Ook hier geeft een plantje (of 2) weer nét dat beetje extra.

De slaapkamers

 1. Maak in de slaapkamers alle bedden strak op. Zorg voor een lichte kleur dekbed of sprei en stop hem strak in.
 2. Check ook hier of de kamer neutrale lichte kleuren muren en gordijnen heeft en pas het zo nodig aan
 3. Kies voor een paar kussens, vaas of print aan de muur in dezelfde accentkleur (max 2 verschillende kleuren anders wordt het al snel te druk) zo schep je eenheid
 4. Ruim flink op: zorg dat er geen 'persoonlijke spullen' staan en hangen en maak de vloeren ook hier zo vrij mogelijk.

De badkamer

 1. De beste tip is weer: bedenk hoe een showroom/hotel badkamer er uit ziet en evenaar deze 'look' (opgevouwen handdoeken en washandjes met een roos op het bed hoeft nu ook weer niet).
 2. Hoe zit het met vochtplekken en zwart geworden kitranden? Werk ze weg. Het staat meteen een stuk frisser!
 3. Een paar frisse handdoeken over de badrand of de verwarming is dan wèl weer een aanrader. 
 4. Ook hier is een bloem op een vaas een goede aanvulling (geen kunst-klimop!)
 5. Verwijder de wasmand en zorg voor een frisse geur (zie tip bij 'het toilet').

Het balkon, platte dak en de dakgoten

 

Deze worden vaak over het hoofd gezien in de voorbereiding van een bezichtiging.

 1. Maak de dakgoten en de roosters bij de afvoer op het platte dak schoon, zodat het water weg kan stromen. Potentiële kijkers maken altijd wel een opmerking over een laag water op een plat dak.
 2. Heeft de woning een balkon? Zorg dat de (tegel-) vloer netjes schoon is (hogedrukreiniger?) en verfraai het balkon door er een zitgelegenheid te creëren met stoelkussentjes en al. Kleed het tevens aan met wat potten met buxus bollen in verschillende maten en/of bloeiende planten. Ook al heeft de woning misschien een tuin, kijkers moeten het een leuke 'plus' vinden, dat ze daar in het zonnetje lekker kunnen zitten genieten.

De zolder

 1. Zorg dat dit geen opslag is, maar maak hier een mooie 1- of 2-persoonsslaapkamer van. Denk ook hier aan de 'hotellook' en verwijder alle overbodige spullen.
 2. Voor deze ruimte gelden dezelfde tips als voor de slaapkamers.

De tuin

 1. Grasmaaier over het gras. Stoepje aan de hogedrukreiniger blootstellen? Het maakt het plaatje een stuk frisser!
 2. Wasmolen of waslijnen opbergen.
 3. Ruim lege potten, tuingereedschap, overgebleven tegels, en kinderspeelgoed zo veel mogelijk op of voer het af .
 4. Haal de vuilnisemmer (kliko) weg bij de achterdeur en geef deze een zo onopvallend mogelijke plek.
 5. FLIRT met uw tuin, ook al is het geen stalend zomerweer, zet toch de tuinset in de tuin en kleed hem gezellig aan (tenzij het natuurlijk regent).
 6. Vul de potten met vrolijke bloeiers, of kies voor een leuke buxus bol als u al niet meer in de woning woont, of er verder weinig werk van wilt hebben, maar zorg dan wel dat deze op een plek staat waar de regen ook komt.

De schuur

 1.  Zorg ook hier voor zoveel mogelijk zichtbaar  vloeroppervlak.
 2.  Fink opgeruimd en wellicht ook al de nodige spullen ingepakt in verhuisdozen? Probeer dan niet daarmee de hele schuur vol te bouwen, maar bedenk of het écht bewaard moet blijven of dat het in jaren niet is aangeraakt en het eigenlijk weg kan. Als u van één van mijn diensten gebruik maakt, krijgt u bij de huur van een opslagbox bij Citybox of Inbox Storage 3 maanden 15% korting! Maar ook opslag (bv bij Hissink in Twello) waar je geen 24uur  per dag toegang hebt, is een optie en scheelt in de kosten.
 3. Als u een tijdelijk een bankstel afvoert (bv. omdat die voor een bezichtiging de kamer nèt iets te vol maakt) vraag dan of die even bij de buren in de schuur mag staan tijdens de bezichtiging.
 4. Natuurlijk staat de fiets misschien in de schuur.......maar 6 fietsen? Stal ze in het fietsenrek bij de winkel om de hoek of misschien weer even bij de buren, bedank ze maar met een doosje 'Merci' naderhand :)

KLAAR? Mijn complimenten! Vergeet niet om nieuwe foto's te laten maken voor de presentatie van uw woning op Funda! Zie het kopje 'Woningfotografie' in het menu of vraag uw makelaar of hij dit opnieuw wil doen.

 

Algemene tips voor een bezichtiging:

 1. Zet een paar uur voor de bezichtiging alle ramen open om te luchten, zodat uw huis lekker fris ruikt.
 2. Zorg ervoor dat een huisdier 'niet thuis is' op het moment van een bezichtiging of opendag. Breng ze op tijd ergens anders onder. Verwijder alle zichtbare dierenspullen en verblijven. U bent gewend aan de geur en ruikt het niet meer, potentiële kopers die geen huisdieren hebben, zullen dit wél ruiken.
 3. Voordat u met de stofzuiger door het huis gaat, zuigt u een beetje waspoeder, (geen vloeibaar wasmiddel) op in een lege stofzuigerzak: dit geeft een heerlijke geur.
 4. Dweil harde vloeren (plavuizen, tegels, laminaat, parket etc.) met bv. Allesreiniger eucalyptus voor een frisse geur. Inspecteer de deuren, deurposten, klinken en keukenkastjes op (vieze) vingerafdrukken.
 5. Mocht de koelkast geopend worden, zorg dat er geen dominante vis- of knoflooklucht uit komt.
 6. Vergeet niet de vaatwasser leeg en schoon (etensresten) te maken, mocht deze geopend worden door de kijkers.
 7. Open gordijnen, rolgordijnen, vitrage en lamellen zo ver mogelijk, zonneschermen en rolluiken omhoog. LICHT IS RUIMTE!
 8. Op zolders, in werkkasten en andere donkere hoekjes de lampen alvast aan doen, dat komt meteen prettig binnen.
 9. Zorg voor een aangename temperatuur in alle vertrekken.
 10. Zijn alle deuren die mogelijk geopend moeten worden van het slot? En eventuele spinnenwebben weg bij de deur?
 11. Check zeker nog even het toilet: zorg dat het toilet schoon ruikt (na het schoonmaken een scheutje wc-reiniger met eucalyptus geur erin) en doe de bril naar beneden(!). Logisch? Het komt toch vaak voor dat men dát in de haast nog even vergeet. Ook als er tijdens een open huizen dag mensen uw toilet gebruiken, check of de bril weer naar beneden is).
 12. Is uw kapstok ook overvol? Prima.....maar niet als u een bezichtiging krijgt! Haal de jassen, op 1 na, van de kapstok (u kunt ze best even in uw auto leggen op de achterbank).
 13. En natuurlijk is de oh-zo-bekende vers gebakken brood- of appeltaart geur goed, maar onthoud dat u alléén daarmee de strijd niet gaat winnen, dus wat STIJLvoorTHUIS betreft besteedt u de aandacht aan opruimpunten :)
 14. Staan de bloemetjes er fris bij en liggen er verse appels op de schaal.......?

U bent er helemaal klaar voor dus kom maar op met die kijkers!

 

Oh nog 1 tip: als er in uw buurt weinig parkeerruimte is, zorg dan dat u uw eigen auto, nét voordat de potentiële kijkers komen, voor uw deur wegrijdt. Zo voorkomt u op dat moment de ergernis van het niet kunnen vinden van een parkeerplek.